skip to Main Content

Hieronta on perinteisin tapa helpottaa lihaskireyksiä. Hieronta on pehmytosakudosten käsittelyä, jossa yhdistetään erilaisia tekniikoita, kuten sivelyä, venytystä ja painelua eri voimakkuuksilla. Hieronnan tavoitteena on rentouttaa, vähentää kipua ja turvotusta, huoltaa lihaksia sekä vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä hieronnasta:

Milloin minun kannattaisi tulla hierontaan?
Kun koet, että lihaksesi tuntuvat jäykiltä ja rasittuneilta ilman äkillistä tapaturmaa. Valitse hierontapäiväksi mieluiten lepopäivä urheilusta tai rasittavista työtehtävistä, jotta saat hieronnasta parhaan mahdollisen hyödyn. Myös seuraavana päivänä on hyvä välttää fyysisesti raskaita tehtäviä. 

Milloin en voi tulla hierontaan?
Mikäli olet kipeä, sinulla on kuumetta tai tarttuva infektio, on hieronta syytä jättää väliin. Myös ihosairaudet, paleltuma tai palovamma voivat rajoittaa hieronnan toteuttamista. Keskustele lääkärisi kanssa, mikäli sairastat esimekiksi syöpää tai sydän- ja verisuonisairauksia.

Miten pukeudun hierontaan tullessani?
Hieronnassa riisutaan hierottava alue, joten pukeudu sen mukaan. Tarvittaessa paljas iho suojataan pyyhkeillä.

Mitä minun tulee huomioida hieronnan jälkeen?
Muista juoda runsaasti vettä, mikä tehostaa hieronnan vaikutusta ja kuona-aineiden poistumista. Vältä fyysistä rasitusta seuraavaan päivään saakka. 

Back To Top